martes, 19 de marzo de 2019


RECEPTA FAMILIAR: MACARRONS AMB BEIXAMEL

Aquesta recepta es típica a la meva família desde sempre, és una recepta familiar que prové de la familia del meu pare i ell és qui la fa normalment.
Són uns macarrons amb beixamel, formatge i carn picada. S´assembla als espaguetis a la carbonara encara que canvien alguns ingredients.

Imagen relacionadaINGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
- 400 grams de macarrons
- 200 grams de formatge ratllat (del que més t´agradi).
- 60 grams de farina de blat
- 60 grams d´oli d´oliva o mantega 
- 700 ml de llet 
- mitja safata de carn picada
- sal

INSTRUCCIONS:

1- Per començar omplim una olla amb aigua i la posem al foc a bullir.Quan comenci a bullir li afegim els macarrons i li posem una mica de sal.
Deixem cuinar els macarrons fins que estiguin al seu punt o com diuen "al dente".

2- Mentre els macarrons es cuinen preparem la beixamel. A una paella posem la farina i 
l´oli o la mantega i ho anem remenant.
Quan ja ha passat una mica, li afegim la llet en tres rondes per a que la vagi absorvint bé i la anem remenant continuament.

3- Quan els macarrons ja s´hagin acabat de cuinar els escorrem a la pica per a quitar-li 
l´aigua i començem a fer la carn picada. És molt fàcil, només s´ha d´agafar la carn picada i fer-la a una paella, se li afegeix sal i es va remenant fins que es fa tota.

4- Per l´altre banda, acabem de cuinar la beixamel  i una vegada acabada i amb els macarrons fets i la carn feta, es posen els macarrons a una safata. A la beixamel se li afegeix la carn i es remena, després se li afegeix la salsa ja amb la carn per sobre dels macarrons.

5- Per acabar, es ratlla per sobre de la beixamel el formatge i es fica al forn fins que el formatge s´hagi desfet. Una vegada fet tot això, ja hauriem acabat la recepta i estaria llesta per menjar.





jueves, 7 de marzo de 2019

CARNESTOLTES
Carnestoltes és una celebració que es celebra abans de la cuaresma cristiana desde fa més de 5.000 anys segons alguns historiadors.
L´origen d´aquesta celebració sembla que va ser a les festes paganes i encara que no és una festa que l´església admeti com a celebració religiosa, està asociada als països de tradició católica.
El carnestoltes combina elements com les disfresses, grups quee canten coples, desfilades i festes al carrer on tothom pot pasar-ho bé.

CARNAVAL DE VENÈCIA

Resultado de imagen de CARNAVAL DE VENECIAEl carnaval de Venècia va sorgir a partir de la tradició de 
l´any 1296-1706, quan la noblesa es disfressava per sortir al poble, siguent les mascares l´element més important del carnaval.
Va ser al segle XVIII quan el carnaval va aconseguir el seu màxim esplendor on acudien moltes persones en busca de diversió.
El carnaval de Venècia consistia en donar uns dies de descans i entreteniment al poble, per tant les seves obligacions queden pausades per un temps.
Venècia és un dels llocs que a mantingut aquesta festa per el seu caracter civil, en comptes de religiós. Conserva l´estética barroca i luxosa.

CARNAVAL DE RIO DE JANEIRO

Imagen relacionadaAquesta festivitat va aparéixer a Brasil per la influència d´uns navegants espanyols,portuguesos i holandesos que es van barrejar amb la cultura afro-brasilenya,aconseguint un aspecte especial en el que hi han carrosses,desfilades,disfresses,balls...
El ritme, la participació i la vestimenta del carnaval de Brasil, varia segons la regió.
Aquests festivals es caracteritzen per ser dirigits per escoles de samba que porten unes disfresses espectaculars i molt cridaneres amb plumes,colors vius,brillantina...
És una festa de sis dias en la que les multituds segueixen el festival per els carrers de les ciutats ballant i cantant.

CARNAVAL DE SANTA CRUZ DE TENERIFE

Imagen relacionadaEl carnaval de Tenerife és considerat la màxima festivitat que hi ha a Espanya per al turisme a part del carnaval de Cádiz.
És el segon carnaval més popular i conegut internacionalment després del de Río de Janeiro.
Milers de persones ho celebren i surten al carrer a passar-ho bé.
En aquesta festivitat i en aquest lloc cada any agafen un tema per a les disfresses, hi han hagut varis com ara: la selva, egipte,l´espai, el cinema... el d´aquest any ha estat "Les profunditats marines".



  
  

 

VIATGE A ITÀLIA El viatge va començar el 22 d´Abril a l´autocar de camí a Floréncia. El camí en l´autocar per a mí va ser molt diver...