miércoles, 24 de octubre de 2018



HALLOWEEN VS CASTANYADA
Imagen relacionada
HALLOWEEN
L´origen del Halloween és Celta,és originat per la festa de fi d´estiu, es coneix com a nit de bruixes, nit dels morts o nit de la víspera dels difunts.
Es celebra internacionalment el 31 d´Octubre, principalment als Estats Units.
Aquesta festa es celebra menjant pomes de caramel, fent el truc o tracte, que consisteix en  disfrassar-se i anar en busca de golosines per les cases trucant a la porta i dient: truc o tracte. Si els adults els hi donen caramels,diners o un altre tipus de recompensa,significa    que accepten el tracte, si es neguen significa que els hi han de fer una broma o un ensurt.
I tenen com a tradició fer-li cares monstruoses a les carbasses i posar-lis llum dins.
           





Resultado de imagen de castanyadaCASTANYADA
La castanyada és una festa popular de Catalunya que es celebra el dia de Tots Sants (entre el 31 d´Octubre i l´1 de Novembre). 
El seu origen prové dels antics àpats funeraris en els que no es servien altres menjars que llegums i fruits secs.
Es celebra menjant panallets,moniatos,fruita confitada i castanyes calentes que venen al carrer en paperines o que es fan a casa.
La castanyada és representada per les castanyeres,que són les que fan i venen les castanyes al carrer.


Per a mi no n´hi ha una preferida de les dues ja que les dues m´agraden i les dues fan que la familia i els amics s´ajuntin i passin una bona estona, encara que jo sempre he celebrat la castanyada.


            
           
          

VIATGE A ITÀLIA El viatge va començar el 22 d´Abril a l´autocar de camí a Floréncia. El camí en l´autocar per a mí va ser molt diver...